Авторизація

Лічильник відвідувачів

СьогодніСьогодні219
ВчораВчора265
За тижденьЗа тиждень676
Попередній тижденьПопередній тиждень3223
За місяцьЗа місяць509400

Проєкт “Шлях ГІДНОСТІ та СВОБОДИ” в РЛ №14

Гідність та Свобода – саме ці цінності стали сьогодні для українців наріжними, за них ми платимо найдорожчим – життям. Ми боремося і переможемо, щоб більше ніхто і ніколи не зазіхнув на наші землі, на наші принципи, на наш народ. Це розуміє уся шкільна родина нашого закладу, тому учні й вихованці активно долучилися до реалізації проєкту «Шлях ГІДНОСТІ та СВОБОДИ». 

 21 листопада українці відзначають День Гідності та Свободи.

На ранковій зустрічі учні 5-А класу обговорили поняття гідності та свободи людини, відчули приналежність до України, усвідомили себе українцями. Хоча п'ятикласники ще не дорослі, але вже чітко усвідомлюють особисту відповідальність за долю держави та свого народу. Маленькі патріоти збагатили словниковий запас, розвинули пам'ять та висловили свою любов до Батьківщини та рідного краю.

Усі ми віримо у швидку перемогу та впевнені, що лише вільні творять майбутнє!

Любов Сидорчук, класний керівник 5-А класу

 

 

 Свідома та вільна нація з правом на гідність та свободу. З таким гаслом пройшла онлайн виховна година з учнями 8-А класу. Учні переглянули фільм та висловили власні думки щодо побаченого. Участь кожного в житті держави - крок до становлення та зміцнення її незалежності, єдності та соборності.

Класний керівник 8-А класу Колобова Ольга Юріївна

Вільні творити майбутнє...

Таку назву мав сьогодні патріотичний квест до Дня Гідності та Свободи, який провели учні 2-а класу. Захід мав різні інтерактивні цікаві завдання, які не давали учням сумувати і об'єднали у спільній роботі. Насамкінець учні написали лист- подяку нашим захисникам.

Класний керівник Демчук Т. Ф.

 Учні 6-А класу взяли участь в інтерактивній грі "Вільні творити майбутнє". Шестикласники переглянули тематичне відео, виконали вправу "Хронологія подій", розмірковували над поняттями "гідність" та "свобода", їх проявами в сучасному суспільстві та особливою актуальністю сьогодні. Своїми думками учні поділилися, створюючи хмарину слів "Для мене Україна - це...". Наприкінці шестикласники закріпили набуті знання, намалювавши власні малюнки та написавши сенкани про Україну, які було розміщено на онлайн-дошці.

Класний керівник Єлхова В.Я.

      21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. Учні 4-Б класу переглянули тематичне відео, з якого дізналися, що саме цього дня розпочалися дві доленосні для країни події: Помаранчева революція 2004 року та Революція Гідності 2013 року, які стали історичними віхами вже новітньої незалежної України.

Упродовж виховного заходу учні складали пазл карти України, проходили лабіринт та шукали ключове слово – «Батьківщина». Діти висловлювали свої думки щодо поняття ,,Гідності та Свободи''. Вшанували мужність громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів держави та її європейського вибору.

Бережімо пам’ять про їх подвиги, шануймо у них незламну силу волі, мужність та відвагу!

Класний керівник Касянчук А.Я.

День Гідності та Свободи учні 5-Б класу відзначили по-своєму. На уроці української мови п’ятикласники склали сенкани на тему «Свобода» на знак ушанування патріотизму й мужності громадян, які відстоювали демократичні цінності й вибір нашого народу. Діти в цікавій формі висловили повагу й любов до України та захисників державної гідності й свободи, а найголовніше - упевненість у нашій перемозі!

Шульжук С.А., учитель української мови та літератури

 

21 листопада - ця дата є особливою для кожного свідомого українця, для кожного справжнього патріота, адже саме в цей день найгостріше відчувається сила єдності та безмежна гордість за те, що наша Батьківщина багата на справжніх героїв з великим серцем і високим духом, спроможних захистити національну свободу та боротися за щасливе майбутнє прийдешніх поколінь. Учні 2-Б класу взяли участь у квесті до Дня Гідності та Свободи, а також розмальовували патріотичні малюнки.

Інна Полюхович, класний керівник 2-Б класу

Ми воїни. Не ледарі. Не лежні

І наше діло праведне й святе.

Бо хто за що, а ми за незалежність.

Отож нам так і важко через те.

                             Ліна Костенко

21 листопада учні 3-А класу розмірковували над тим, що таке гідність.

Що можна трактувати як героїзм? Що робить нас такими волелюбними та стійкими?

Гідність — це про повагу до людини, до нації. Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Третьокласники вирішили, що зростатимуть свободолюбними та з почуттям гідності, бо від цього залежить наше майбутнє, а також з шаною будуть зберігати і захищати цей безцінний скарб - незалежність! На символічних білих голубах діти написали свої імена та загадали бажання, яке сьогодні є спільним для усіх українців.

Класний керівник Маліновська Наталія Петрівна

 

День Гідності та Свободи - свято в Україні, яке відзначають щороку 21 листопада на честь початку двох революцій: Помаранчевої революції (початок 22 листопада 2004 року) та Революції Гідності (акція студентів та громадських активістів розпочалася 21 листопада 2013 року).

Історія України – це історія боротьби народу за свою свободу і незалежність. Незважаючи на те, що наше розуміння свободи багатогранне, ми єдині у прагненні жити у вільній і незалежній державі, де поважають права, свободи і гідність кожної людини.

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять людей, які під час Революції Гідності та Помаранчевої революції стали на захист демократичних цінностей, національних інтересів держави та її європейського вибору.

Слухаємо, розмірковуємо, творимо!

Тримаймо стрій, підтримуймо ЗСУ, бо боротьба за свободу триває…

Сидорчук Л.В, класний керівник 4-А класу

 

 

— Як ти любиш Україну,

Мій маленький друже?

— Нашу рідну Україну

Люблю дуже, дуже!

— З Україною нікого

В світі не боюся.

І щоранку я до Бога

За неї молюся.

Щоб була щаслива, дуже,

Щоб була багата.

Я люблю її так дуже,

Як маму і тата.

Учні 1б класу на виховній годині розповідали, як сильно вони люблять Україну. Діти згадували своїх рідних, які захищають нашу країну.

Леся Юсенко, класний керівник

Я дякую тобі, солдате…

         Гідність… Свобода… Які ж, усе-таки, це сакральні поняття… Скільки змісту в них закладено… Сьогодні ми розуміємо, якою ціною вони нам даються. Саме про це йшлося на виховній годині в дистанційному форматі з учнями 7-В класу. Під час спілкування семикласники, переглянувши відеоматеріал, повторили, що таке гідність і свобода, пригадали історію Революції Гідності, вшанували хвилиною мовчання пам’ять героїв Небесної Сотні. А також формували розуміння єдності й цілісності України, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності за долю держави, шукаючи відповіді на питання: у чому може виявлятися гідність у нашому повсякденному житті; які гідні вчинки здійснюємо чи спостерігаємо щодня?

         На завершення учням було запропоновано за поданим початком написати собі майбутньому листа з ідеями про те, як протягом року вони можуть ставати більш гідною людиною.

Світлана Карчевська, класний керівник 7-В класу

Гідність в Україні має особливе звучання. Вона звучить піснями, які ідентифікують, які оспівують наше право на свободу і незалежність. Учні 7-Б класу долучилися до відзначення Дня Гідності та Свободи в Україні: переглянули відео про цікаві факти найпопулярнішої пісні 2022року " Ой у лузі червона калина похилилася", а також з'ясували, які саме якості та вчинки роблять кожного з нас унікальними, цінними та гідними.

Класний керівник Людмила Цильт

 

21 листопада учні 3-Б класу на виховній годині, присвяченій Дню Гідності та Свободи, обговорювали цінності, які відстоювали українці, та за які сьогодні воюють захисники і захисниці у російсько-українській війні, а саме: незалежність та територіальна цілісність, воля, гідність України та українців. Учні вшановували пам’ять героїв, які під кулями б’ються за нашу гідність, хвилиною мовчання. Свої серця діти дарували їм. Цікавою для них була гра «Гідні вчинки». Із задоволенням юні патріоти писали лист у своє майбутнє.

Наші діти – це патріоти своєї держави! Слава Україні!

Світлана Вінічук, класний керівник 3-Б класу

 

Гідність на перший погляд

Нині гідність українства — приклад для усього світу.

Якщо не навчити дітей, що вони мають гідність, у нас не буде шансу збудувати краще і мирне суспільство, тому сьогодні тема онлайн - уроку історії в 9-б і 11 класі –«Гідність навколо нас».

Урок розпочався із обговорення поняття гідності. Учні висловлювали своє бачення поняття гідності. Кожен пригадав свій гідний вчинок. Спробували обґрунтувати, чому навіть маленька справа може бути гідним вчинком всього життя. А потім помандрували сторінками путівника «Усесвітній день гідності», який розробила платформа для професійного зростання шкільних педагогів України EdCamp Ukraine.

Путівник показав нам, що гідність може звучати по-різному: лунати в піснях і віршах, які оспівують наше право на свободу і незалежність, утверджуватися в національному гімні й пісні січових стрільців “Ой у лузі червона калина похилилася”. Окрім цього, учні мали змогу виконати цікаве завдання - перевірити себе на знання тексту Гімну – «Ще не вмерла України», вибираючи правильні рядки з твору.

Подорож продовжувалася. Ми зупинилися, щоб дізнатися, чи правду говорить українське прислів’я: «Біда, коли один у броні, а десять у стороні». В цьому нам допомогла вправа з ниткою. Завдяки тоненькій нитці учні довели, що разом ми - сила.

Гра “Картопля” показала, як легко приписати певні характеристики і вчепити ярлики людям, що ми робимо часто не замислюючись. Лише ближче знайомство з картоплею показало, що уважність, аналіз дають можливість уникнути ярликів.

На завершення учні визначили, що гідність не можлива без честі, поваги, емпатії, відданості своїй державі. У цей важкий час світ не залишив Україну наодинці з бідою завдяки тому, що ми всі разом. Ми гідні мати мирну, процвітаючу, свою Україну, демократичне суспільство.

Учитель історії Кравець Л.В.

 

Розроблено Римар Віктор Олексійович.