Авторизація

Лічильник відвідувачів

СьогодніСьогодні142
ВчораВчора67
За тижденьЗа тиждень334
Попередній тижденьПопередній тиждень2881
За місяцьЗа місяць509058

Проєкт «Наш Шевченко», 2023

Тарас … Просторо в цьому імені. У ньому вся історія, все буття і родзинка нації. Україна – це Шевченко, Шевченко – це Україна. Пророка немає з ким порівняти у письменстві інших народів. Не тому, що поет кращий за інших. Йдеться про особливий генотип української культури.

       9 березня відзначаємо 209-ту річницю від дня народження мислителя.   Учні 8 –Б класу вшанували пам’ять поета, декламували вірші й надихалися силою слова «Кобзаря». Варто відзначити, рядки його поезій актуальні й досі, адже українці знову змушені боротися за правду, волю та незалежність.

       Будьмо гідними батьків нації та викликів історії, які стоять перед Україною. Адже ми – нація воїнів, нація творців та Героїв!

«І на оновленій землі

Врага не буде, супостата,

А буде син, і буде мати,

І будуть люде на землі».   (Тарас Григорович Шевченко)

                                 Класний керівник 8-Б класу: Курницька К. І.

 

  

За своє життя й свободу українці борються сі словами Тараса Шевченка на вустах. У творах Великого Кобзаря шукають натхнення і знаходять відповіді на свої болючі одвічні запитання. І знаходять: «Борітеся – поборете, вам Бог помагає!».

 

До річниці з Дня народження українського генія активісти учнівського самоврядування РЛ № 14 «Нові лідери» реалізували проєкт «Шевченкова Україна – моя Україна»: дослідили пророчі думки поета, які нині є нашим дороговказом.

 

Педагог-організатор Тетяна Стельмах 

   

 

Сьогодні, 9 березня, виповнилося 209 років з дня народження Тараса Григоровича Шевченка, видатного генія.

Щороку по всій країні 9 березня, у день народження поета, і 10 березня, у день його смерті, проходять Шевченківські дні.

Шевченко для українців став втіленням боротьби і свободи. Після революції Гідності портрет Шевченка активно почали інтерпретувати і створювати все нові образи.

Цей день для українців уже став загальнонаціональним святом. У соцмережах активно вітають Кобзаря з Днем народження і проводять масові флешмоби.

5-Б клас також вітає нашого видатного генія невеликим перфомансом.

Надія Булавська, класний керівник 5-Б класу

 

Ім'я Тараса Шевченка відоме в усьому світі: у багатьох країнах йому встановлені пам'ятники, його твори перекладені майже на всі мови світу, його ім'ям в Україні названі навчальні заклади, театри, площі, вулиці, міста. Національна опера України, Київський національний університет, центральний бульвар міста Києва носять ім'я видатного сина українського народу - Тараса Шевченка.

Учні 2-Б класу сьогодні вшановують пам’ять відомого поета, художника, прозаїка, етнографа.

Класний керівник Полюхович І.М.

 

 

Хіба героями народжуються? Ними стають, коли є підґрунтя: батьківська любов, належне виховання в садочку та школі. І люди , ВЕЛИКІ люди, такі, як Тарас Григорович Шевченко!

Знаємо,

пам'ятаємо,

пишаємось,

шануємо,

вивчаємо...

Оксана Рибачук, вихователь дошкілля

 

Тарас Шевченко. Його ім’я стало символом України. Його називають провісником нового життя, народним пророком, титаном духу, який уболівав за долю рідного народу, тому й залишив нащадкам духовний заповіт, що передається із покоління в покоління, від роду до роду. Духовну велич і красу українського слова він підніс на найвищу височінь. Тарас Шевченко був, є і навіки залишиться найголовнішою особистістю у становленні нашої держави.

Про величну постать Кобзаря українці дізнаються з дитинства, з дитячого садка, щоб пронести Шевченкове слово на вустах крізь усе життя.

Катерина Тимошицька, вихователь дошкілля

 

Розроблено Римар Віктор Олексійович.