Авторизація

Лічильник відвідувачів

СьогодніСьогодні207
ВчораВчора265
За тижденьЗа тиждень664
Попередній тижденьПопередній тиждень3211
За місяцьЗа місяць509388

Логопед ділиться досвідом

2 грудня 2020 року в ЗОШ № 24 відбулося засідання методичного об’єднання вчителів-логопедів на тему «Розвиток слухового сприймання та формування вимови».

Цікаву роботу презентувала Разкевич Світлана Миколаївна, учитель-логопед «школи мрій», яка продемонструвала фрагменти власних логопедичних занять із учнем першого класу на тему «Розвиток слухового сприймання та формування вимови у дітей із порушенням слухової функції. Уривки логопедичних занять».

Корекційна робота на індивідуальних заняттях здійснювалася у двох напрямках відповідно до програми для дітей із порушенням слуху:

І – формування правильної звуковимови;

ІІ – розвиток слухового сприймання.

Під час формування вимови використано такі види роботи:

  • артикуляційні вправи для губ, язика;
  • робота над голосом;
  • робота над мовним диханням;
  • вправи на розвиток ритміко-інтонаційної сторони мовлення;
  • автоматизація та диференціація важких для вимови звуків;
  • збагачення словникового запасу;
  • формування лексико-граматичної сторони мовлення.

Для розвитку слухового сприймання мовлення дібрано мовленнєвий матеріал розмовно-побутового характеру, різноманітні тексти й завдання до них.

Світлана Миколаївна запропонувала переглянути найцікавіші фрагменти занять, на яких уміло використала вправи: «Звуковий калейдоскоп», «Зламаний мікрофон», заняття на автоматизацію звука [Ш], робота на дошці Більгоу та ін. Відеофрагменти занять можна переглянути за нижчеподаними посиланнями:

https://youtu.be/QoHu_SoeHTY

https://youtu.be/xpTFpOFsjeU

https://youtu.be/c2Bmxk4Is9k

На засіданні методичного об’єднання Разкевич Світлана Миколаївна представила власний досвід роботи з учнем, що має порушення слухової функції. Учасники заходу обмінювалися думками, враженнями, ділилися напрацюваннями. Ця зустріч стала яскравим стартом у професійній діяльності логопеда нашого закладу.

Адміністрація НВК №14

Розроблено Римар Віктор Олексійович.